Drie mensen in Run for KiKa shirts vrolijk rennend door een park op een zomerse dag. Drie mensen in Run for KiKa shirts vrolijk rennend door een park op een zomerse dag.


Utrecht

Máximapark

26 september 2021Drie mensen in Run for KiKa shirts vrolijk rennend door een park op een zomerse dag. Drie mensen in Run for KiKa shirts vrolijk rennend door een park op een zomerse dag.
Utrecht

Máximapark


26 september 2021
Nederland beweegt voor KiKa

Op zondag 26 september kwam héél Nederland in beweging voor KiKa. Ruim 1000 deelnemers kwamen wandelend, rennend of fietsend in beweging in de strijd tegen kinderkanker. Zowel vanuit huis als op locatie in het Máximapark in Utrecht zetten deelnemers zich in voor KiKa. Gezamenlijk haalden ze maar liefst €436.483,- op voor onderzoek naar kinderkanker! 
 
In Utrecht stond saamhorigheid, verbinding en sportiviteit wederom centraal en renden bekende Run for KiKa teams, zoals Team Ilse en Team Ruurd, weer mee. Trotse partner Lidl was ook aanwezig met een eigen team en verzorgde o.a. de medailles en de prijzen voor de top fundraisers. De statiegeldactie in alle Lidl winkels leverde in totaal het fantastische bedrag van €100.000,- op. Vaste onderdelen zoals de kanjerkroning en de KidsRun droegen uiteindelijk bij aan een fantastische dag in het zonnige Máximapark. 

Foto's Utrecht

Nederland beweegt voor KiKa

Op 26 september beweegt héél Nederland voor KiKa. Jij ook? Ren 5, 10 KM of doe mee aan de KidsRun van 1 KMin het Máximapark in Utrecht.  

25% van de kinderen met de diagnose kinderkanker geneest niet. Dat moet anders en daarom dagen wij héél Nederland uit om in beweging te komen in de strijd tegen kinderkanker. 🧡

Let op: Inschrijven op locatie kan alleen nog middels na-inschrijving op de dag zelf in het Máximapark in Utrecht. Dus kom morgen om 12.00 uur naar het Máximapark, schrijf je in en ontvang direct je startnummer!
Routes 5 km, 10 km en KidsRun 1 km Routes 5 km, 10 km en KidsRun 1 km

Prachtige initiatieven

Team Jill deed, vanuit het dorp de Rijp, mee voor de 3-jarige Jill. Jill kreeg een maand geleden te horen dat acute lymfatische leukemie heeft. Daarop besloot de vriendengroep om zich in te zetten voor KiKa en mee te doen aan Nederland beweegt voor KiKa. Er werd een 1/8 triatlon (zwemmen, fietsen en hardlopen) in het dorp georganiseerd om geld op te halen. In totaal kwamen 40 mensen in actie en hebben ze met elkaar het fantastische bedrag van €26.676,19 opgehaald.

Goed onderzoeksnieuws

Uit recent onderzoek is gebleken dat het genezingspercentage van kinderen met kanker de afgelopen jaren is gestegen van 75% naar 81%. Concreet betekent dit dat niet langer 1 op de 4 (25%) kinderen het niet redt, maar 1 op de 5 (19%). Dit komt neer op het genezen van 600 kinderen i.p.v. 550 kinderen per jaar. Met de bijdrage van de deelnemers van Nederland beweegt voor KiKa worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Samen gaan we voor 100% genezing van kinderkanker. 

Bekijk alle foto's
Starttijden 10 KM: 13.00 uur | 5 KM: 13.15 uur | KidsRun: 15.00 uur
Deelname voor volwassenen kost €25,- en voor de KidsRun €20,-
Ontvang een leuke goodiebag op locatie inclusief medaille
Maak een verschil en beleef een fantastische dag voor KiKa

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen