Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@nederlandbeweegtvoorkika.nl en wij helpen je graag!

Inschrijving & Startbewijs

Is Nederland beweegt voor KiKa corona-proof?
Nederland beweegt voor KiKa wordt georganiseerd conform de geldende RIVM richtlijnen op dat moment. Deelnemers kunnen vanuit huis meedoen of op locatie. In beide gevallen kan er op een veilige manier worden meegedaan.
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Schrijf je direct in, zodat jij klaar bent om 26 september in beweging te komen

  • Vanuit huis: je kan je uiterlijk inschrijven t/m 26 september 09.00 uur
  • Op locatie: Inschrijven kan tot 20 september. Er zijn een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Op=Op
Hoe hoog is het inschrijfbedrag?

Schrijf je direct in, zodat jij klaar bent om 26 september in beweging te komen

  • Vanuit huis: deelname is gratis
  • Op locatie: Volwassenen €25,- en KidsRun is €20,-
Klik hier om je in te schrijven.
Moet ik testen voor toegang?
We volgen de regels van het RIVM omtrent de toegang tot het evenement. Op dit moment zou dat betekenen dat je op 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgt:

  1. Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie met bijbehorende QR code in de Coronacheck-app
  2. Herstelbewijs: Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
  3. Testbewijs: Een negatieve testuitslag dan minder dan 24 uur voor het evenement
We volgen richtlijnen omtrent evenementen nauwgezet en passen indien nodig de toegangsregels aan.
Krijgen deelnemers een medaille of shirt?
Bij deze editie kunnen deelnemers vanuit huis bij inschrijving een medaille bestellen. Deelnemers op locatie ontvangen een medaille op de dag zelf. Het KiKa Runnershirt kunnen alle deelnemers bij inschrijving bestellen.

Let op! Wil jij jouw medaille en/of shirt nog ontvangen vóór 26 september, zorg dan dat deze besteld zijn vóór 21 september. In verband met drukte bij de bezorgdienst, kan het langer duren voordat het pakketje bij jou wordt bezorgd. 
Kan ik later nog teamleden toevoegen aan mijn team?
Jazeker, deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven dat ze willen aansluiten bij een bestaand team. Zodra ze het team opzoeken en dit aanvinken worden ze na inschrijving automatisch toegevoegd aan het bestaande team.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van Nederland beweegt voor KiKa: info@nederlandbeweegtvoorkika.nl. Het is helaas niet mogelijk om je inschrijfgeld en sponsorgeld retour te ontvangen.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dus dat je een goed e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan even naar: info@nederlandbeweegtvoorkika.nl. Check ook je spambox. Het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Staat je vraag er niet tussen?
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@nederlandbeweegtvoorkika.nl. ​​​

Sponsoring

Tot wanneer kan ik sponsoren?
Online sponsoring voor de 1e editie van Nederland beweegt voor KiKa is mogelijk tot ruim twee weken na afloop van het evenement. In dit geval dus t/m 15 oktober 2021. Voor vragen, mail naar: info@nederlandbeweegtvoorkika.nl
Hoe kan ik als bedrijf sponsoren?
Dat kan via het online sponsorformulier. Geef in het formulier aan dat je als bedrijf wilt sponsoren. Je kan vervolgens zelf de factuurgegevens invullen en kiezen voor de gewenste betaaloptie. Je ontvangt direct na voltooien van het formulier dan automatisch per e-mail een factuur als PDF-bestand.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van Nederland beweegt voor KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor Nederland beweegt voor KiKa is dit:

IBAN NL44INGB0652388442
BIC INGBNL2A

LET OP: zorg dat de betaling onder vermelding gaat van Nederland beweegt voor KiKa 2021 + de naam van de deelnemer of het team dat je sponsort.
Hoe kan ik sponsors werven?
Dé gouden regel bij het werven van sponsors: Durf te vragen! Kijk voor nog veel meer tips, tools en downloads op deze pagina.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend, betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar gaat de opbrengst van Nederland beweegt voor KiKa naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van Nederland beweegt voor KiKa gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Lees hier meer over wat er met het geld gebeurd.
Is er ook een belastingvoordeel als ik sponsor?
Een donatie aan Nederland beweegt voor KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik annuleer?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Wanneer wordt de sponsoring geïncasseerd/overgeboekt?
Het incassobedrag voor Nederland beweegt voor KiKa wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd. Bedrijven hebben daarnaast ook de mogelijk om hun sponsorbijdrage binnen twee weken per factuur over te maken op de Nederland beweegt voor KiKa-rekening.  
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.

Route & Programma

Wanneer is Run for KiKa?
Run for KiKa @Home
Zondag 27 september
Is er een tijdslimiet?
Run for KiKa @Home
Nee, er is geen tijdslimiet. Loop zo lang of zo kort over jouw run als jij wilt.
Hoe laat is de start?
Run for KiKa @Home
Het startschot klinkt om 11.00u. De livestream is vanaf 10.00 te volgen!
Wie kunnen er meedoen aan Run for KiKa?
Run for KiKa @Home
Of je nu 1 KM of 21 KM wilt rennen, iedereen kan meedoen! Jij bepaalt je eigen afstand, locatie en parcours.
Is het verplicht om hard te lopen?
Run for KiKa @Home
De kleinere kinderen mogen 'hun' kilometer ook gewoon wandelen. Het is aan jezelf, maar... De Run-afstanden moeten wel hardlopend afgelegd worden.
Is het belangrijk om te trainen voor Run for KiKa?
Dit is afhankelijk van jouw conditie en ervaring met (hard)lopen. Op deze Run for KiKa website staan allerlei handige tips en schema's, zodat je goed van start gaat.
Is Run for KiKa een wedstrijd en vindt er tijdregistratie plaats?
Run for KiKa @Home
Nee, Run for KiKa @Home is geen wedstrijd en er is geen tijdregistratie. Je kan wel na afloop je tijd aan ons doorgeven.

Organisatie

Heeft KiKa een CBF-keurmerk?
Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.
Wat is The Event Foundation?
The Event Foundation is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor goede doelen mogelijk te kunnen maken. Sponsorbedragen aan The Event foundation en haar evenementen zijn fiscaal aantrekkelijk. The Event Foundation is door de Belastingdienst namelijk aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Wat/wie is Emolife, de organisatie die verantwoordelijk is voor Nederland beweegt voor KiKa?
Emolife is een organisatie die voor goede doelen sportieve sponsor-events organiseert, want dat is natuurlijk niet de eerste taak van goede doelen. Die hebben een andere missie. Door Emolife in te schakelen kan het goede doel zich bezighouden met zijn eigen hoofdtaak. Kijk voor meer informatie op www.emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen